Tarihi yönetim kurulu, eski Nut House binasını rehabilite etme planını destekliyor | Haberler

California Bulvarı’ndaki Antonio’s Nut House binası, bira bardağı, fıstık kabukları, margarita, teknisyenler ve dalış barı deneyiminin keyfini çıkaran müdavimlerle eş anlamlı hale gelmeden önce bile, kendisini bir inovasyon merkezi olarak ayırt ediyordu.

1938’de inşa edilen yapı, 12 yıl boyunca Safeway marketi olarak hizmet vermiş ve ilk günlerinde, mevcut gıda mağazalarından daha büyük olmasıyla öne çıkan bir arabaya servis “süpermarket” prototipi olarak göze çarpıyordu. Safeway Grocers, eyalet Parklar ve Rekreasyon Departmanı tarafından 2000 yılında yapılan tarihi bir incelemeye göre, 1930’ların sonlarında yeni California Avenue mağazasını “Yarımadadaki en modern ve uygun pazarlardan biri” olarak tanımladı (Yenilik görünüşe göre zamanla aşındı. 1950, Safeway yeni sahiplerine verilen reklamlarda bunu normal bir “pazar” olarak adlandırdığında).

Bugün, 321 California Ave’deki bina. Nut House sahiplerinin popüler bar ve restoranı Ağustos 2020’de kapatmasıyla birlikte boş kaldı. Şimdi, mülkün yeni sahibi binayı rehabilite etmeye hazırlanırken, Palo Alto yetkilileri binanın tarihi öneminin bozulmamasını sağlamaya çalışıyor.

Şehrin Tarihi Kaynaklar Kurulu, geçen hafta Storm Land LLC’nin binanın arkasındaki beton ilaveyi yıkma ve restoranın Birch Street girişinin önüne yeni bir yemek pavyonu ve avlu inşa etme planını coşkuyla onayladı. park etmek için kullanılır. Kurul, 26 Mayıs’taki incelemesi sırasında, sahibinin binanın tarihi önemini erken bir süpermarket olarak bir plaket veya başka bir işaret koyarak tanıması gerektiği konusunda hemfikirdi.

Rehabilite edilen binanın, Nut House’u patronlarına sevdiren, karanlık, loş ışıklı ve meydan okurcasına gösterişsiz ambiyansı koruması pek olası değil. Binanın bir zamanlar kart odası olan ve daha yakın zamanda bir bilardo salonu olan arka kısmı yıkılacaktı. İlaveler arasında özel bir yemek odası ve bir bar alanına bağlı bir açık avlu yer alacak.

Mimar Ken Hayes yönetim kuruluna, tasarım ekibinin “tarihi binadan farklı ve saygılı, tamamlayıcı modern bir tarzda” çalışmak istediğini söyledi. Yeni restoran, mevcut yapının tanımlayıcı özelliklerinden bazılarını koruyacak: dikdörtgen kat planı, tek katlı kütle, sıva kaplama, vitrin duvarı boyunca seramik karolar ve direk ve kiriş konstrüksiyonu.

Otopark, binanın arka tarafına taşınacaktı, böylece açık yemek alanı ön tarafı işgal edebilecekti.

Hayes, yönetim kuruluna, “Buradaki fikir, arkadaki ilaveyi yıkarak ve onu arkadaki park alanına dönüştürerek binanın orijinal dikdörtgen planını eski haline getirmektir” dedi. “Yeni köşk ilavesi ve avlu için parkın şimdi köşede olduğu yeri yeniden tasarlayacağız, mevcut bina ile avlu arasında gözenekli kenarlar oluşturarak insanların içeri ve dışarı görmesini ve dolaşmasını sağlayacağız.”

Projeyi gözden geçiren yönetim kurulu üyeleri, bina ve site yerleşiminde önerilen değişiklikleri övdü. Ayrıca başvuranı, binanın orijinal işlevini çağrıştıran bir tür işaret bıraktığından emin olmaya teşvik etmişlerdir. Kentin danışmanlık firması Page & Turnbull tarafından yapılan bir incelemede, binanın resmi olarak tescile eklenmemiş olmasına rağmen Ulusal Tarihi Yerler Siciline dahil edilmeye uygun olduğu sonucuna varıldı. Bunun nedeni, binanın, Page & Turnbull incelemesine göre, “artan otomobil temelli bir topluma” uyum sağlamak için bakkal perakendeciliğinde “dramatik bir değişimi” temsil etmesidir.

Bina, işlevine ek olarak mimari açıdan da önemlidir, çünkü incelemeye göre bir süpermarketin erken bir örneğini temsil etmektedir.

Planlama ekibinden bir rapor, “Bu bina, orijinal karakterini korumak için bir zamanlar yaygın olan bir süpermarketin nadir bir örneğidir” diyor.

Yönetim kurulu üyesi Michael Makinen, statüsü göz önüne alındığında, başvurandan bu tarihi işlevi anan bir plaket veya başka bir işaret koymasını istedi.

Makinen, “Modern kullanım için iyileştirme çalışmaları yapıldıktan sonra kimsenin bu binayı ne olduğu için tanıyacağı düşünülemez.” Dedi.

Meslektaşları şiddetle aynı fikirdeydi. Yönetim kurulu üyesi Margaret Wimmer, Hayes’i binanın tarihi özelliklerini modern tasarım öğeleriyle harmanladığı ve otoparkı mülkün arkasına taşıyarak, geleneksel olarak arabalar için kullanılan bir köşede bahçe alanına izin verdiği için övdü.

Wimmer, “Görünüşü harika. Binanın mevcut çağına hala büyük bir saygı duruşu niteliğinde. … Bu köşede büyük bir gelişme olacak,” dedi.

Yönetim Kurulu Başkanı Carolyn Willis, Hayes’in önerdiği tasarımı “California Bulvarı için güzel bir çözüm” olarak nitelendirdi.

Willis, “Bence hem tarihi hem de yeniden yararlanıyor” dedi. “Bu harika bir hikaye.”

Önerilen gelişmeyi, I. Dünya Savaşı sırasında Menlo Park’taki Camp Fremont’ta askerler tarafından rekreasyon için kullanılan tarihi bir bina olan Palo Alto Caltrain istasyonunun yakınındaki MacArthur Park restoranına benzetti. Ziyaretçilerin restorana girip binanın önemli tarihi rolünü gösteren fotoğraflara bakabileceğini kaydetti.

Willis, “Bence çocuklarımız tarihin o kadar hızlı geçtiğini görüyor ki, çok uzun zaman önce Safeway’e gidip yiyecek almadığınızı hatırlamak güzel” dedi. “Süpermarketlerin var olması dünya tarihinde nispeten yeni. Bunun nasıl gerçekleştiğinin ilerlemesini görmek güzel.”

Leave a Comment