peter ‘California evi’ hakkında ve mimarların neden siteye geri dönmeleri gerektiği konusunda

peter gluck ile konuşurken

Mimar Peter Gluck GLUCK+ için boş arsa üzerinde durdu’Kaliforniya Evi‘ içinde Hollywood tepelerigörüşler o kadar muhteşemdi ki tasarım konsepti ona sadece 15 dakikada geldi. ‘Eh, sitenin üzerine inşa etmek görünüşte imkansızdı. Daha önce inşa edilemez olarak kabul edilmişti. Ama orada dururken, bölümün işe yarayacağını anladım. Siteden bir kesit alacak olsaydık, alt seviyenin üst seviyeden tamamen gizlendiği iki seviye olması mükemmel olurdu,’ Gluck, designboom’u anlatıyor.

Film yönetmeni oğlu Will için tasarlanan 697 m2’lik (7,500 sqft) rezidans, doğudaki Hollywood tabelasından batıdaki Burbank havaalanına, uzakta inişli çıkışlı dağlara kadar uzanan 180 derecelik bir manzaraya sahiptir. Bu panoramik manzaradan en iyi şekilde yararlanmak için Gluck ve ekibi programı tersine çevirmeye karar verdi, yatak odaları, banyolar ve depoyu gömme bir alt kata yerleştirdi ve en üstte yaşama, yemek pişirme, yemek yeme gibi tüm sosyal işlevlerin bulunduğu cam kaplı bir köşk yarattı. ve eğlenceli ağırlanır. Bu görkemli Hollywood evinde ayrıca bir dış mekan Yüzme havuzu üstte ve altta sinema gösterim odası: ‘oğlum film adamı, yani aslında evden çalışabilir’ Gluck’u ekler.


Hollywood Hills’de birinci sınıf bir konuma sahip California House

Paul Vu’nun fotoğrafı

Mimar devam ediyor, ‘Yani her iki kattan da tepeyi kazarak tüm bu manzaraları görüyorsunuz.. Buradaki fikir, üst katın bir uçurumun tepesindeymiş gibi görünmesini sağlamaktı ve manzaralar sadece sonsuzluğa gidecekti. YBölüme baktığınızda, üst katın solundaki balkondan dışarı çıkarsanız, sanki bir uçurumun üzerindesiniz ama uçurumun aslında alt kat tarafından yapıldığını görebilirsiniz. Orada olmanız çok mantıksız çünkü üst seviyeye varıyorsunuz ve alt seviye tamamen gizli. Yani gerçekten gördüğünüz şey bir köşk ve merak ediyorsunuz, Evin geri kalanı nerede?’

‘Gömülü’ dediğimiz binalardan birkaçını yapmıştık ve o bölümde bunu yapabileceğim belliydi. Ve bunun birçok avantajı var. Sadece mimari açıdan değil, aynı zamanda sürdürülebilirlik açısından da. Bana sadece mükemmel gibi geldi.’

peter 'California evi' tasarlamaya ve mimarların neden siteye geri dönmeleri gerektiğine karar verdi
Paul Vu’nun fotoğrafı

peter 'California evi' tasarlamaya ve mimarların neden siteye geri dönmeleri gerektiğine karar verdi
Paul Vu’nun fotoğrafı

Sürdürülebilirlik konusunda, tasarımın yarı batık doğası, evi pasif olarak soğutmaya ve ısıtmaya yardımcı olur. Üst katın her tarafına açılan ve çapraz havalandırmaya izin veren geniş sürgülü cam paneller sayesinde mekanik klima ihtiyacı azaltılmıştır. Diğer düşük etkili stratejiler arasında çatıda güneş panelleri, bahçe için yağmur suyu toplama, alt kata doğal ışık getirmek için zemindeki çatı pencereleri ve sıcak LA güneşinden gölge sağlamak için çatı çıkıntıları yer alıyor.

Glock’un açıklaması, “Diğer fikir, bir şemsiye çatısı gibi bu yüzer çatı var ve ana katın planının dikdörtgeninden eğri, bu da gölgeye izin veriyor. Los Angeles’ta hava çok sıcak olabilir, bu nedenle binanın dört köşesinden birinden her zaman gölge olur.’

peter 'California evi' tasarlamaya ve mimarların neden siteye geri dönmeleri gerektiğine karar verdi
Timothy Hursley’in fotoğrafı

peter 'California evi' tasarlamaya ve mimarların neden siteye geri dönmeleri gerektiğine karar verdi
Timothy Hursley’in fotoğrafı

Tabii ki bu Gluck’un ailesiyle ilk çalışması değil. 2013 yılında GLUCK+ tamamlandı Kule Ev GLUCK+’da mimar ve Müdür olan diğer oğlu Thomas için New York’un dışında. ‘Evinin tasarımının iyi bir kısmına sahipti. Bu gerçekten onun dürtüsüydü,’ diyor Gluck. ‘Bu bir tür ikonik, bunun için çabalıyoruz.’

Fikir, temelde oturma odasının en üst katta olduğu bir ağaç olması ve en üst katı yükselten şeyin yatak odaları olmasıydı. Ve böylece her katta bir ebeveyn yatak odası var, bu da evi destekleyen stok haline geliyor. Ve böylece merdiven evin dikey parçası haline gelir. Normal bir eviniz olsaydı, bu durumda merdiven koridora eşdeğer olurdu. Dikey bir koridor gibi.’

Gökçe devam ediyor, ‘Manzara inanılmaz ama New York City’den bir buçuk saatten az. Ve gördüğünüz göl aslında şehirden 100 mil uzaktaki New York şehrini besleyen rezervuarlardan biri. Ve su şehre Catskill Dağları’ndaki bir dizi nehirden yerçekimi ile gidiyor. Bu oldukça şaşırtıcı.

peter 'California evi' tasarlamaya ve mimarların neden siteye geri dönmeleri gerektiğine karar verdi
New York’un kuzeyindeki Tower House

Paul Warchol’un fotoğrafı

peter 'California evi' tasarlamaya ve mimarların neden siteye geri dönmeleri gerektiğine karar verdi

Paul Warchol’un fotoğrafı

Aynı mülkte, Gluck tasarladı Akademik Kitaplık karısı ve onun ‘milyonlarca kitabı’ için. ‘Alt kat kitaplar için tüm depolama alanıdır. Ve üst kat onun ofisi ve çalışma alanı.’ Gluck için bu, sadeliği nedeniyle en ilginç projelerinden biriydi. ‘Form ve işlev mükemmel bir şekilde örtüşüyor. Ve binanın tektoniği ve küp basitçe bu şekilde bölünür, o kadar çok seviyede çalışır ki. Kuşkusuz, program çok basit olduğunda bunu yapabilirsiniz. Programın üç boyutlu bir forma mükemmel şekilde uyduğu ender örneklerden biridir. Bina ne kadar karmaşık hale gelirse, bunu yapmak o kadar zor olur.’

peter 'California evi' tasarlamaya ve mimarların neden siteye geri dönmeleri gerektiğine karar verdi
Scholar Library, Gluck’un karısı için tasarlandı

Paul Warchol’un fotoğrafı

California House, Tower House ve Scholar Library, on yıllara yayılan bir kariyerden sadece üç projedir. Gluck, kendi adını taşıyan mimarlık firmasını ilk olarak 1972’de, eskiden Peter Gluck and Partners olarak biliniyordu. Artık GLUCK+ olarak bilinen stüdyonun ana ilkelerinden biri, mimarın hem tasarımcı hem de yüklenici olarak hareket ederek müşterilere tek bir sorumluluk kaynağı verdiği Mimar Led Tasarım Yapısıdır. Gluck, tasarım ve inşaat arasındaki ayrımla ilgili bazı endişelerini designboom ile paylaşıyor:

‘Amerika’da hukuk sistemi her şeyi yönetir. Riskten kaçınmak ve sorumluluktan kaçınmak büyük bir çabadır. Yani, riskten kaçınmanın yolu daha az yapmaktır, ancak daha iyi iş yapmanın yolu daha fazlasını yapmaktır. Birbirleriyle doğrudan çatışıyorlar.’

‘Bir sorun veya söz konusu bir ayrıntı varsa, bu korkunç bir sorundur. En önemli şey, amacın ne olduğu ve amacı daha verimli, daha akıcı bir şekilde nasıl gerçekleştirebileceğinizdir. Mimar ve müteahhit birlikte çalışabilirlerse, hatta daha iyisi aynı kişi veya aynı varlık olabilirse, birbirleriyle çelişmelerinden çok daha kolay çözülebilir. Her biri sorunu çözmeye çalışmak yerine riski en aza indirmeye çalışıyor.’

‘Mimarların insanların binayı yapması için talimatlar vermesi gerekiyor. Ve yine de binayı nasıl yapacaklarını bilmiyorlar. Peki bu nasıl çalışıyor?’

peter 'California evi' tasarlamaya ve mimarların neden siteye geri dönmeleri gerektiğine karar verdi

Paul Warchol’un fotoğrafı

Mimarların sahada daha fazla yer almasının güçlü bir savunucusu olarak, Gluck’un stüdyo tasarımı hakkında ne düşündüğünü sormadan edemedik. metaverse için binalar?

‘Maalesef, çoğu akademik firmanın uygulama şeklinin bu olduğunu düşünüyorum, sanki sanalmış gibi. Ve bu bana standart gibi görünüyor,’ diyor Gluck. ‘Pratik dünya ve imge dünyası var. Mimarlık belki de her ikisinin de önemli olduğu sanat biçimidir.’

GLUCK+’nın designboom’daki diğer projelerini burada keşfedin ve aşağıda California House’dan daha fazla görüntü görün.

1/17

Timothy Hursley'in fotoğrafı

Timothy Hursley’in fotoğrafı

Timothy Hursley'in fotoğrafı

Timothy Hursley’in fotoğrafı

Paul Vu'nun fotoğrafı

Paul Vu’nun fotoğrafı

Paul Vu'nun fotoğrafı

Paul Vu’nun fotoğrafı

Paul Vu'nun fotoğrafı

Paul Vu’nun fotoğrafı

Paul Vu'nun fotoğrafı

Paul Vu’nun fotoğrafı

Paul Vu'nun fotoğrafı

Paul Vu’nun fotoğrafı

Paul Vu'nun fotoğrafı

Paul Vu’nun fotoğrafı

Paul Vu'nun fotoğrafı

Paul Vu’nun fotoğrafı

Paul Vu'nun fotoğrafı

Paul Vu’nun fotoğrafı

Paul Vu'nun fotoğrafı

Paul Vu’nun fotoğrafı

Paul Vu'nun fotoğrafı

Paul Vu’nun fotoğrafı

Paul Vu'nun fotoğrafı

Paul Vu’nun fotoğrafı

Timothy Hursley'in fotoğrafı

Timothy Hursley’in fotoğrafı

peter 'California evi' tasarlamaya ve mimarların neden siteye geri dönmeleri gerektiğine karar verdi

peter 'California evi' tasarlamaya ve mimarların neden siteye geri dönmeleri gerektiğine karar verdi

peter 'California evi' tasarlamaya ve mimarların neden siteye geri dönmeleri gerektiğine karar verdi

proje bilgisi:

isim: Kaliforniya Evi
yer: Hollywood Tepeleri, Los Angeles, CA, ABD

mimarlık ve inşaat: GLUCK+

proje takımı: Austin Anderson, Ross Galloway, Peter Gluck, Matthew Harmon, Narin Hagopian, Gonzalo Moran

boy: 697 m2 (7.500 sqft)

site alanı: 13.517 m2 (145.500 sqft)

yıl: Kasım 2019

danışmanlar:
inşaat ve yapı mühendisi: Seçmek
Geoteknik Mühendisi: Schick Geoteknik
makine mühendisi: IBC Engineering Services, Inc, CES Mühendislik
aydınlatma tasarımı: Lüks Populi
iç dizayn: İçgörü Çevresel Tasarım
peyzaj tasarımı: Hoerr Schaudt
hızlandırıcı: Kimberlina Whittam ve Ortakları

fotoğrafçılık: Timothy Hursley, Burada ve Şimdi Ajansı – Paul Vu

Leave a Comment